Campania 2018

Campania is het een van de meest dynamische en innoverende wijnregio’s van de Mezzogiorno! De regio is boeiend en contrastrijk. Het is een van de oudste kwaliteitswijngebieden van het Middellandse Zeegebied, maar anderzijds bulkt de regio sinds enkele decennia van moderne wijndomeinen die met de allernieuwste technologie jaar in jaar uit loepzuivere wijnen weten te produceren. Dit contrast keert ook terug in de geografie van de regio: de weelderige schoonheid van toeristische plaatsen zoals Capri, de Amalfitaanse kust of de baai van Napels staat in schril contrast tot het ruige, wat verlaten en eerder arme binnenland.

Campania heeft een heet kustgebied en een hoog en daardoor relatief koel binnenland, waar je het klimaat kunt vergelijken met Piemonte. De meeste bodems zijn van vulkanische origine, maar wisselen in samenstelling. Van tufsteen tot arme bodems met klei.

Voor witte wijnen gebruikt men vooral de druivenrassen greco, fiano en falanghina; voor rode wijn aglianico en piedirosso.
Een regio die de moeite waard is om intensief te ontdekken!