Wijnreizen

Follow the wine!
Ik ben bezig met een nieuw concept, met een nieuwe naam en website: followthewine.nl .

Hieronder een aantal impressies van verschillende wijnreizen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden.

Enerverend Spanje 2015

Spanje wordt wel gezien als ‘One of the most exciting winecountries of the world’. In de 2 wereldberoemde wijnstreken Rioja en Ribera del Duero zijn we op zoek gegaan naar de nieuwe generatie wijnmakers en naar al die mooie en spannende wijnen die ze maken.

Noordwest Spanje 2017

Noordwest-Spanje is voor veel wijnliefhebbers nog onontgonnen terrein. Rías Baixas met z’n albariño-druif heeft dit deel van Spanje redelijk op de kaart gezet, maar regio’s als Ribeira Sacra, Ribeiro, Valdeorras en El Bierzo -met hun autochtone druivenrassen- moeten door velen nog ontdekt worden. Het landschap is zeer divers, van een ruig berglandschap tot een groene oase. Veel hoogteverschillen, veel microklimaten en veel authentieke wijnen die beter en beter worden en langzaamaan ook steeds populairder.

Noordoost Spanje 2019

Noord-Oost Spanje is zonder twijfel een waar genot voor de echte wijnliefhebber. De nabije aanwezigheid van de Pyreneeën en/of de Middellandse Zee, authentieke dorpjes, ongerepte natuur, imposante wijnhuizen, adembenemende wijngaarden en de gastvrije Catalanen. Tijdens deze reis hebben we Somontano en meerdere regio’s van Catalunya bezocht.
Veel mensen kennen met name Catalunya vanwege de  productie van Cava, dé Spaanse mousserende wijn, maar tijdens deze reis zijn we gaan ervaren dat er tevens fantastische niet-mousserende wijnen gemaakt worden.

Duitsland 2018

Duitsland als wijnland is booming! Een nieuwe generatie wijnmakers is opgestaan. Een generatie die het anders wil doen dan hun ouders. Een generatie die hoog en internationaal opgeleid is en zich richt op kwaliteit, op zuiverheid, op verfijning en op wereldse wijnen!

Tijdens deze reis hebben we de topregio’s Saar, Nahe, Rheinhessen en Rheingau bezocht.

Campania 2018

Campania is het een van de meest dynamische en innoverende wijnregio’s van de Mezzogiorno! De regio is boeiend en contrastrijk. Het is een van de oudste kwaliteitswijngebieden van het Middellandse Zeegebied, maar anderzijds bulkt de regio sinds enkele decennia van moderne wijndomeinen die met de allernieuwste technologie jaar in jaar uit loepzuivere wijnen weten te produceren. Dit contrast keert ook terug in de geografie van de regio: de weelderige schoonheid van toeristische plaatsen zoals Capri, de Amalfitaanse kust of de baai van Napels staat in schril contrast tot het ruige, wat verlaten en eerder arme binnenland.

Campania heeft een heet kustgebied en een hoog en daardoor relatief koel binnenland, waar je het klimaat kunt vergelijken met Piemonte. De meeste bodems zijn van vulkanische origine, maar wisselen in samenstelling. Van tufsteen tot arme bodems met klei.

Voor witte wijnen gebruikt men vooral de druivenrassen greco, fiano en falanghina; voor rode wijn aglianico en piedirosso.
Een regio die de moeite waard is om intensief te ontdekken!

 

Bourgogne 2017

Vanuit ons logeeradres gelegen midden in de wijngaarden van Pouilly Fuissé, zijn we de Bourgogne én de Beaujolais gaan ontdekken. Bourgogne is uitdagend, soms ongrijpbaar en complex, maar zo ongelooflijk interessant. Fantastisch wijnlandschap, fameuze dorpjes, grootse wijnen en heerlijk eten. Om de streek beter te leren begrijpen hebben we niet alleen de verschillende regio’s bezocht, maar hebben we ook wijnbedrijven van verschillend kaliber ontdekt. Van kleine topdomaines tot grote negociants, van generieke Bourgognes tot Grand Cru’s en alles wat daar tussen zit. Het was werkelijk Groots Genieten!