Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik op welk wijnkennisniveau ik zit?

  Bij iedere cursus staat vermeld voor welk niveau de cursus of workshop geschikt is.

 • Kun je nog veilig autorijden na een les?

  We proeven wijnen in kleine hoeveelheden. Er zijn altijd spuugbakken aanwezig. Uit onderzoek onder professionele proevers blijkt dat de hoeveelheid alcohol die je binnenkrijgt verwaarloosbaar is, zelfs niet meetbaar is, zolang je de proefwijnen uitspuwt. We hebben tot op heden nog nooit een docent of cursist gehad die in de problemen is gekomen door het proeven tijdens een cursus, en dat willen we graag zo houden!

 • Wanneer ontvang ik mijn cursusmaterialen?

  Op de cursuspagina’s staat vermeld welke materialen bij een cursus horen. Alle studiematerialen zoals het lesboek, notitieblok, pen en proefformulieren ontvang je op de eerste cursusdag. Na de les ontvang je per email de handouts.
  SDEN3-cursisten ontvangen een inlogcode. Op je inlogpagina vind je documenten die betrekking hebben op de cursus, die je online kunt gebruiken of uitprinten.
  Op de eerste cursusdag hoef je niets mee te nemen, voor alles is gezorgd.

 • Hoe kan ik me inschrijven voor een wijncursus?

  Bij iedere cursus of activiteit staat er een gele button ‘bekijk beschikbaarheid’. Je komt dan op de cursuspagina met alle benodigde informatie. Door vervolgens op de gele button ‘inschrijven’ te klikken kom je bij het inschrijfformulier.

 • Hoe weet ik dat een cursus niet vol zit?

  Bij iedere cursus staat het aantal beschikbare plaatsen vermeld. Als de cursus vol is kan je een email sturen met het verzoek op een wachtlijst te komen. Je ontvangt bericht als er een cursus vrij komt.

 • Ik ben zwanger, kan ik dan nog meedoen met de lessen?

  De afweging en beslissing neem je uiteraard altijd zelf! Voor zwangere vrouwen geldt hetzelfde als voor autorijders: als je alle proefwijnen (goed) uitspuwt, is de hoeveelheid wijn die je binnenkrijgt verwaarloosbaar. We proeven wijnen in kleine hoeveelheden en er zijn altijd spuugbakken aanwezig.

 • Ben ik ingeschreven als ik het formulier heb ingevuld?

  Je bent pas officieel ingeschreven indien je ook betaald hebt.

 • Ik heb een les gemist, kan ik de les inhalen?

  Bij tijdige afmelding (minimaal 3 dagen voor de les), bij ziekte of bij ernstige zaken word je in de gelegenheid gesteld de cursus of een deel van de cursus op een ander tijdstip (binnen 8 maanden) bij een zelfde of vergelijkbare cursus in te halen na overleg met de docent. Het verzuim van lessen geeft geen recht op restitutie van de cursuskosten of een deel daarvan.

 • Word iedere cursus afgesloten met een examen?

  Nee. Een examen afleggen is niet verplicht. Indien men zich kan inschrijven voor een landelijk examen, dan staat dat vermeldt.