Vinexion is een wereldwijd B2B platform waar wijnproducenten en wijnimporteurs via een effectief search&match systeem met elkaar in contact kunnen komen en een handelsrelatie kunnen starten.

Wereldwijd B2B wijnplatform Vinexion

Na 30 jaar ervaring in de wijnbranche en een jaar voorbereiding is medio januari 2020 het B2B platform Vinexion in 6 talen gelanceerd.
Het doel van Vinexion is om het speelveld gelijk te maken voor alle wijnproducenten en importeurs, groot of klein, bij de (voor)selectie van potentiele partners. Middels een effectief ‘search&match’ systeem kunnen partners gevonden worden die aan de gewenste filosofie en profiel voldoen en die vrij zijn voor de markt.

Via een interne chatfunctie kan er zonder taalbarrière met elkaar gecommuniceerd worden en kunnen verdere afspraken gemaakt worden. Zeer effectief om inkoop-, verkoopreizen of beurzen beter voor te bereiden, of in de huidige onzekere tijd vanwege het coronavirus COVID-19 toch in contact te komen met de juiste producenten of importeurs.
Vinexion is een onafhankelijk service voor de wijnmarkt met als doel waarde toevoegen zonder deel te nemen aan de daadwerkelijke wijnhandel.

Momenteel zijn er zo’n 2500 bezoekers per week op het platform en hebben zich reeds ruim 2224 actieve gebruikers uit 103 landen (319 wijnregio’s) ingeschreven. De verwachting is dat het aantal members snel verder zal groeien.

Op de homepagina www.vinexion.com  staat een beschrijving van de service en een introductievideo waarin wordt uitgelegd hoe het platform werkt.

Vinexion – Connecting Wine People