In de ‘keldervoorraad’ staan zowel wijnen uit vorige selecties waar nog een beperkte voorraad van is, als wijnen die regelmatig bijbesteld worden, omdat daar zoveel vraag naar is.
Met deze Cava wil Pep de persoonlijkheid van de Penedès-regio weerspiegelen. Om deze reden wordt Cava Ivette Brut Reserva geproduceerd van uitsluitend macabeo, xarel·lo en parellada. Deze ‘organic’ cava is gemaakt zonder toevoeging van enige sulfieten; stoer, licht, zuiver en zeer veelzijdig!
Pierre is de 3e generatie en heeft samen met zijn vader het bedrijf uitgebouwd tot een mooi bedrijf met 8 hectare in het hart van de Montagne de Reims, een van de allerbeste terroirs binnen de Champagnestreek. Vanaf de jaren ‘70 zijn ze hun eigen Champagnes gaan maken. En met succes!
In 2015 heeft de familie een moderne winery laten bouwen op 750 meter hoogte en zijn ze gestart met de productie van een serie wijnen die ze ‘La Granadilla’ doopten, ter ere van de plaats waar hij vandaan komt: het hart van de DO Rueda. De druivenstokken zijn ondertussen 25 jaar oud en staan aan de basis van de mooie kwaliteit van de wijnen.
In 2015 heeft de familie een moderne winery laten bouwen op 750 meter hoogte en zijn ze gestart met de productie van een serie wijnen die ze ‘La Granadilla’ doopten, ter ere van de plaats waar hij vandaan komt: het hart van de DO Rueda. De druivenstokken zijn ondertussen 25 jaar oud en staan aan de basis van de mooie kwaliteit van de wijnen.
Vanwege de lovende kritieken, de vele navraag en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding is Meintzinger WEISSburgunder een soort van vaste parel in het assortiment geworden.
WEISS is een wijn met een meer dan top prijs-kwaliteitsverhouding en is een geweldige wijn om niet alleen komend voorjaar bijvoorbeeld bij asperges te drinken, maar eigenlijk gewoon iedere dag als vaste huiswijn.
Deze Jurançon sec wordt gemaakt van 100% van gros manseng druiven die op zo’n 400 meter hoogte zijn aangeplant. De oogst voor deze wijn is altijd laat en zelden voor 5 tot 10 oktober. De rijpheid wordt bepaald aan de hand van het uiterlijk, de dikte van de schil en de smaak.
Met deze Cava wil Pep de persoonlijkheid van de Penedès-regio weerspiegelen. Om deze reden wordt Cava Ivette Brut Reserva geproduceerd van uitsluitend macabeo, xarel·lo en parellada. Deze ‘organic’ cava is gemaakt zonder toevoeging van enige sulfieten; stoer, licht, zuiver en zeer veelzijdig!
80 jaar oude ‘gobelet’ godello-stokken staan aan de basis van deze wijn. De selectie tijdens de oogst is zeer streng en de opbrengst zeer laag en dat is een fijne basis voor een hele mooie kwaliteit. Na de fermentatie met eigen gisten krijgt de wijn een 9 maanden lagering op de fijne droesem. Het resultaat is een zeer elegante Godello met veel complexiteit en charme.
80 tot 100 jaar oude ‘gobelet’ mencía-stokken staan aan de basis van deze wijn. De selectie tijdens de oogst is zeer streng en de opbrengstzeer laag en dat is een fijne basis voor een hele mooie kwaliteit. Na de fermentatie en maceratie met eigen gisten in RVS krijgt de wijn een 12 maanden lagering op op barrique en foudres. Ook wordt er geëxperimenteerd met amfora’s.
Het is pas sinds kort dat Finca Élez een 100% viognier produceert. Hij is gemaakt van druiven van een klein perceel op ruim 1000 meter boven zeeniveau. Deze wijn onderscheidt zich door de bijzonderheid van het druivenras en de meesterlijke aanpassing aan het terroir, een ongebruikelijke plek voor viognier. De gisting en rijping in vaten van 2000 liter van de beste Franse eik resulteren in een wijn met een grote persoonlijkheid, heel fris en met veel mineraliteit.
Er zijn slechts 2.600 flessen van gemaakt.
Na de handmatige oogst volgt een strenge tafelselectie om uitsluitend de beste druiven te verwerken. Vervolgens een gisting en maceratie van de druiven, waarvan een 1/3 niet ontsteeld is, gedurende ongeveer 40 dagen. Gedurende het
proces worden de druiven voorzichtig overgepompt om de fijne tannine te extraheren. De wijn rijpt 12 maanden in Franse barriques van de beste tonnelleries.
Copyright 2025 Claudia van Dongen