Duurzaamheid in wijn

Binnen de wijnsector is duurzaamheid niet langer een trend, maar een noodzaak, zelfs en juist voor topwijnhuizen. Ze combineren traditionele productiemethoden met innovatieve benaderingen om zowel de kwaliteit van hun wijnen op de lange termijn te behouden, als hun impact op het milieu te verminderen.

Duurzaamheid is hét thema van de 21e eeuw. Binnen de wijnsector is duurzaamheid niet langer een trend, maar een noodzaak, zelfs en juist voor topwijnhuizen. Ze combineren traditionele productiemethoden met innovatieve benaderingen om zowel de kwaliteit van hun wijnen op de lange termijn te behouden, als hun impact op het milieu te verminderen. Duurzame wijn is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de kwaliteit van de wijnen die we drinken, omdat duurzame praktijken vaak hand in hand gaan met een zorgvuldige, respectvolle benadering van de wijngaarden.

Vragen die aan bod komen:

  • Wat is het verschil tussen conventioneel, duurzaam, biologisch en biologisch-dynamisch wijn maken?
  • Wanneer spreken we van een Vin Nature?
  • In hoeverre kan je proeven dat een wijn bio is?

Na een verdieping in de achtergrond zullen we een 8 tot 10-tal representatieve wijnen proeven.

Duurzaamheid in wijn

Aantal bijeenkomsten

1

Voor wie

wijnliefhebbers en professionals

Bekijk beschikbaarheid

Locatie

Proeflokaal Ruysdaelhof
Ruysdaelhof 9C
5642 JM Eindhoven

Beschikbaarheid

{{ ticket.name }}

  • Startdatum {{ ticket.startDate | moment("DD MMMM") }}
  • Locatie {{ ticket.location }}
  • Plaatsen {{ ticket.ticketsLeft }} plaatsen resterend
  • Tijden {{ ticket.startDate | moment("HH:mm") }}-{{ ticket.endDate | moment("HH:mm")}} uur
  • Prijs €{{ parseFloat(ticket.price) }}

Bijeenkomsten

  • {{ lesson.date | moment("dddd") }}   {{ lesson.date | moment("DD MMMM") }}  {{ lesson.date | moment("YYYY") }}
Selecteer s.v.p. een datum en tijd
Claudia van Dongen

Bel of mail gerust indien een cursus volgeboekt is, of als je aanvullende vragen hebt.

info@claudiavandongen.nl
06 23368019