De bodem is belangrijk voor wijnbouw. Maar in technische omschrijvingen kom je misschien wel vaker gesteente tegen. Bodem en gesteente zijn vaak met elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. En wat is nu hun aantoonbare invloed op wijnaroma en -smaak?
De bodem is belangrijk voor wijnbouw. Maar in technische omschrijvingen kom je misschien wel vaker gesteente tegen. Bodem en gesteente zijn vaak met elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. En wat is nu hun aantoonbare invloed op wijnaroma en -smaak?
Lars Daniels MV is hierin gedoken en gaat zijn kennis hierover met ons delen.
Lars Daniels is Magister Vini en als wijnschrijver al 15 jaar betrokken bij Perswijn. Vanaf 1 januari 2023 is hij tevens mede-eigenaar en adjunct-hoofdredacteur van Perswijn. Lars staat bekend om zijn ongelooflijke brede en diepe kennis van wijn, wijnbouw en vinificatie. In eerdere Masterclasses heeft hij ons meegenomen in de wereld van aroma’s in wijn, fouten in wijn, klimaatverandering, verdiepingen in Duitsland, etc etc.
Copyright 2024 Claudia van Dongen