MC Hoogtewijnen

Hoogtewijnen: Windows on the World. Cees van Casteren is de afgelopen twee decennia een soort ontdekkingsreiziger geweest naar wijngaarden op grote hoogte. Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger.

Cees van Casteren is de afgelopen twee decennia een soort ontdekkingsreiziger geweest naar wijngaarden op grote hoogte. Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger. In een onderhoudende workshop en exclusieve proeverij neemt hij je mij op een reis rond de wereld van de allerhoogste wijngaarden, van Mendoza, Cafayate, Salta en Jujuy in Argentinië, Elquí in Chili, naar Tarija en Cinti in Bolivia. Van Ribera del Duero , Andalucia en Tenerife in Spanje, de Cederberg Wildernis in Zuid-Afrika, Val d’Aosta in Alto Adige, en andere landen. Wat doet hoogte met deze wijnen? En is de hype rond hoogtewijnen gerechtvaardigd?
Wat de wijngebieden op grote hoogte gemeen hebben, is de bijna magische schoonheid van het landschap en de avontuurlijke karakters van de wijnmakers.

De presentatie komt met een proeverij van 8 exclusieve en in sommige gevallen in Europa niet verkrijgbare hoogtewijnen waaronder Uraquí, de 96 punten wijn van de allerhoogste wijngaard ter wereld (van 3329m uit Quebrada de Humahuaca van Claudio Zucchino), Perchel de Runa (van 2655m uit Jujuy), Altura Maxima van Colomé (van 3111m uit Molinos van de Hess Group) en Unico (Platinum Medaille winnaar Decanter World Wine Awards uit Tarija in Bolivia op 2100m). Deze proeverij zal een unieke belevenis worden.

Cees van Casteren
Cees van Casteren MW is consultant, wine writer and freelance journalist. Decided to begin for himself in 2003 after a previous life in flavours & fragrances and enological products at DSM. In his last position for the enology group he was globally responsible for enological specialties like yeasts, enzymes and bacteria and based in Servian, South of France.

Cees was editor of wine magazine Proefschrift in 2003 and from 2004 to 2009 editor of Perswijn’s Supplements. He has a weekly column in newspaper De Gelderlander and is correspondent for Meininger’s Wine Business International. He became Ambassadeur du Champagne in 2008, won the Torres Wine Course in 2007 en wrote ten books.

MC Hoogtewijnen

Niveau

Vergevorderden

Voor wie

Wijnprofessionals

Vooropleiding

SDEN4 of vergelijkbaar

Bekijk beschikbaarheid

Locatie

Proeflokaal Ruysdaelhof
Ruysdaelhof 9C
5642 JM Eindhoven

Beschikbaarheid

{{ ticket.name }}

  • Startdatum {{ ticket.startDate | moment("DD MMMM") }}
  • Locatie {{ ticket.location }}
  • Plaatsen {{ ticket.ticketsLeft }} plaatsen resterend
  • Tijden {{ ticket.startDate | moment("HH:mm") }}-{{ ticket.endDate | moment("HH:mm")}} uur
  • Prijs €{{ parseFloat(ticket.price) }}

Bijeenkomsten

  • {{ lesson.date | moment("dddd") }}   {{ lesson.date | moment("DD MMMM") }}  {{ lesson.date | moment("YYYY") }}
Selecteer s.v.p. een datum en tijd
Claudia van Dongen

Bel of mail gerust indien een cursus volgeboekt is, of als je aanvullende vragen hebt.

info@claudiavandongen.nl
06 23368019