220

Cursus overzicht

Hieronder vind je het programma van de verschillende cursussen, workshops en masterclasses.
Voor ieder niveau wat wils! Per activiteit staat het niveau, de doelgroep en het aantal bijeenkomsten aangegeven.

Filter per categorie

Cursus Wijnpassie

De cursus Wijnpassie bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn.

Workshop PROEF!

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus.

Workshop
Lees meer

Cursus Wijnbrevet

Een enerverende wijncursus (SDEN3) van 10 bijeenkomsten voor de wijn- en horecaprofessional en voor particulieren met een bovengemiddelde belangstelling voor wijn.

Drieluik Italië

In 3 avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u veel achtergrond over dit bijzondere wijnland.

Cursus Workshop
Lees meer

Tweeluik Spanje

De nieuwe generatie Spaanse wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.

Cursus Workshop
Lees meer

Workshop Wijn-Kaas

Een zeer leerzame workshop voor de echte kaas- én wijngenieter. Het kaasplankje zal nooit meer hetzelfde zijn...

Workshop
Lees meer

Wine2Move

Wine2Move is een interactieve wijnopleiding, waarbij nieuwe ontwikkelingen in de wijnwereld centraal staan.

Cursus Jaartraject
Lees meer

Port en versterkt

Een enerverende en heerlijke avond over de diversiteit van port en minder bekende versterkte wijnen.

Masterclass Workshop
Lees meer

MC Duurzaamheid

Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’.

Masterclass
Lees meer

Champagne-toppers

De Champagne regio is een klassiek, maar tegenwoordig ook een heel dynamisch gebied. Op deze avond gaan we de achtergrond en de ontwikkelingen in het gebied bespreken.

Masterclass Workshop
Lees meer

Begeleidingstraject

Ben jij een (beginnend) Wijndocent en wil je je hierin verbeteren? Eind september start ik weer met een begeleidingstraject voor Wijndocenten. Niveau Register Vinoloog of vergelijkbaar. In klein groepsverband gaan we aan de slag met didactische werkvormen, beter presenteren, lesvoorbereiding, lesopbouw, lesmateriaal, de juiste wijnen selecteren en de spirit overbrengen.

Op maat
Lees meer

MC Het nieuwe Duitsland

In maart 2023 behaalde Tim Monten het diploma Magister Vini, het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Na 2 zeer interessante Masterclasses afgelopen jaar gaat Tim nu een Masterclass geven over de nieuwe ontwikkelingen in Duitsland.

Masterclass
Lees meer

Examentraining proeven

Bij deze examentraining op SDEN3 examenniveau gaan we een proefexamen nabootsen en dit uitgebreid bespreken. De ervaring is dat dit erg helpt om het examen te halen

Examentraining
Lees meer

Tweeluik Duitsland

Duitse wijnen behoren tot de absolute top van de wereld. Riesling is een geweldige troef, maar ook de 'Burgundersorten' kennen een enorme opmars. Tijd voor een verdieping!

Cursus Workshop
Lees meer

MC Wijn uit steen, door Lars Daniels MV

De bodem is belangrijk voor wijnbouw. Maar in technische omschrijvingen kom je misschien wel vaker gesteente tegen. Bodem en gesteente zijn vaak met elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. En wat is nu hun aantoonbare invloed op wijnaroma en -smaak?

Masterclass
Lees meer

De Lage Landen, NL en België

Wijnbouw in de Lage Landen is 'booming'. Mede door klimaatverandering en de inzet van schimmel-tolerante rassen wordt er op professionele wijze wijn gemaakt. Een positieve bijkomstigheid: de kwaliteit wordt steeds beter!

Workshop
Lees meer