Cursus Wijnpassie
De cursus Wijnpassie bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn.
Hieronder vind je het programma van de verschillende cursussen, workshops en masterclasses in Eindhoven
Voor ieder niveau wat wils! Per activiteit staat het niveau, de doelgroep en het aantal bijeenkomsten aangegeven.
De cursus Wijnpassie bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn.
PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus.
Een enerverende wijncursus (SDEN3) van 10 bijeenkomsten voor de wijn- en horecaprofessional en voor particulieren met een bovengemiddelde belangstelling voor wijn.
In 3 avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u veel achtergrond over dit bijzondere wijnland.
De nieuwe generatie Spaanse wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.
Een zeer leerzame workshop voor de echte kaas- én wijngenieter. Het kaasplankje zal nooit meer hetzelfde zijn...
Wine2Move is een interactieve wijnopleiding, waarbij nieuwe ontwikkelingen in de wijnwereld centraal staan.
Een enerverende en heerlijke avond over de diversiteit van port en minder bekende versterkte wijnen.
De Champagne regio is een klassiek, maar tegenwoordig ook een heel dynamisch gebied. Op deze avond gaan we de achtergrond en de ontwikkelingen in het gebied bespreken.
Bij deze examentraining op SDEN3 examenniveau gaan we een proefexamen nabootsen en dit uitgebreid bespreken. De ervaring is dat dit erg helpt om het examen te halen
Duitse wijnen behoren tot de absolute top van de wereld. Riesling is een geweldige troef, maar ook de 'Burgundersorten' kennen een enorme opmars. Tijd voor een verdieping!
Wijnbouw in de Lage Landen (Nederland en België) is 'booming'. Mede door klimaatverandering en de inzet van schimmel-tolerante rassen wordt er op professionele wijze wijn gemaakt. Een positieve bijkomstigheid: de kwaliteit wordt steeds beter!
Speciaal voor leden van VINEXION-wijnclub organiseer ik dit voorjaar een workshop met als thema: duurzaamheid in wijn.
Copyright 2025 Claudia van Dongen