220

Cursus overzicht

Hieronder vind je het programma van de verschillende cursussen, workshops en masterclasses.
Voor ieder niveau wat wils! Per activiteit staat het niveau, de doelgroep en het aantal bijeenkomsten aangegeven.

Filter per categorie

Cursus Wijnpassie

De cursus Wijnpassie bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn.

Workshop PROEF!

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus.

Workshop
Lees meer

Cursus Wijnbrevet

Een enerverende wijncursus van 10 bijeenkomsten voor de wijn- en horecaprofessional en voor particulieren met een bovengemiddelde belangstelling voor wijn.

Drieluik Italië

In 3 avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u veel achtergrond over dit bijzondere wijnland.

Cursus Workshop
Lees meer

Tweeluik Spanje

De nieuwe generatie Spaanse wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.

Cursus Workshop
Lees meer

Workshop Wijn-Kaas

Een zeer leerzame workshop voor de echte kaas- én wijngenieter. Het kaasplankje zal nooit meer hetzelfde zijn...

Workshop
Lees meer

Wine2Move

Wine2Move is een interactieve wijnopleiding, waarbij nieuwe ontwikkelingen in de wijnwereld centraal staan.

Cursus Jaartraject
Lees meer

Port en versterkt

Een enerverende en heerlijke avond over de diversiteit van port en minder bekende versterkte wijnen.

Workshop
Lees meer

Proeven als een Pro

Heb je altijd beter willen proeven? Proeven als een Pro? Dan is dit je kans !!

Masterclass
Lees meer

MC Duurzaamheid

Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’.

Masterclass
Lees meer

Glasproeverij

Ervaar welke invloed het ontwerp van een wijnglas heeft op de smaak van de wijn en kom te weten in welk glas de wijn het beste tot zijn recht komt.

Workshop
Lees meer

Champagne-toppers

De Champagne regio is een klassiek, maar tegenwoordig ook een heel dynamisch gebied. Op deze avond gaan we de achtergrond en de ontwikkelingen in het gebied bespreken.

Masterclass Workshop
Lees meer

Nederlandse wijn

Hoe goed zijn Nederlandse wijnen anno 2021? Wat maakt de keuze tussen aanplant van PiWi's of klassieke druivenrassen? Biedt klimaatverandering mogelijkheden om de NL wijn internationaal te profileren?

Masterclass Workshop
Lees meer

Begeleidingstraject

Ben jij een (beginnend) Wijndocent en wil je je hierin verbeteren? Eind januari start ik weer met een begeleidingstraject voor Wijndocenten. Niveau Register Vinoloog of vergelijkbaar. In klein groepsverband gaan we aan de slag met didactische werkvormen, beter presenteren, lesvoorbereiding, lesopbouw, lesmateriaal, de juiste wijnen selecteren en de spirit overbrengen.

Op maat
Lees meer

Masterclass klimaatverandering

Lars Daniels, Magister Vini, neemt ons middels een presentatie en proeverij mee in de uitdagingen waar de wijnbouw de komende decennia mee te maken kan gaan krijgen.

Masterclass
Lees meer

Masterclass Sherry

Sherry, of Vino de Jerez, is van alle Spaanse wijnen het rijkst aan tradities. Ook op internationaal niveau is het een unieke wijn, uit een uniek wijngebied.

Masterclass
Lees meer

Examen SDEN-3

Landelijk examen Wijnbrevet SDEN-3 in Veghel op maandag 21 februari 2022. Het diploma geeft toegang tot de Vinologenopleiding.

Masterclass Vinificatie

Gerhard Horstink, œnologue, gaat tijdens deze Masterclass een verdieping geven in vinificatietechnieken en de invloed die bepaalde handelingen hebben op de smaak en kwaliteit van de wijn.

Masterclass
Lees meer

Masterclass ‘Oude druivenstokken’

Wijn wordt in de wijngaard gemaakt, is een bekende uitspraak. Vanuit die visie is de toegevoegde waarde van oude druivenplanten voor het maken van kwaliteitswijn de laatste jaren in een ander daglicht komen te staan.

Masterclass
Lees meer